Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Omega-3 hatása PCOS esetén

Közzétéve: 2023.11.22. 4:49

Omega-3 hatása PCOS esetén

Omega-3 hatása PCOS esetén: Az Omega-3 zsírok bevitele jótékony hatással van a policisztás petefészek szindrómára (PCO-S)

A Journal of Ovarian Research folyóiratban nemrég megjelent metaanalízis szerint a policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenvedő nőknél javultak az inzulirezisztencia- és vérzsír-paraméterek az Omega-3 fogyasztással összefüggésben.

A PCOS egy komplex hormonális és anyagcsere állapot, amely magába foglalhatja a petefészek cisztákat, a menstruációs rendellenességeket, a meddőséget és más állapotokat, pl. inzulinrezisztencia.

A 11 klinikai vizsgálat metaanalízisében 816 PCOS-ben szenvedő nő vett részt. A kísérletek során az omega-3 étrend-kiegészítéssel vagy olyan élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatos metabolikus állapotok változását vizsgálták, amelyek legalább nyolc héten keresztül minimum 1000 mg omega-3-at tartalmaztak naponta. A kontroll csoporthoz képest az omega-3 csoportban csökkent a derékbőség, az éhomi plazma inzulin, az éhomi glükóz, az inzulinrezisztencia mértéke, a trigliceridszint, az összkoleszterin és az LDL koleszterin szint.

Az omega-3 csoportban egyéb előnyös hormonális változásokat is megfigyeltek a kutatók.

A Táplálkozás-Beállítás heti minimum 3 adag halételt javasol, édesvízi és tengeri forrásokból. Ha a heti bevitel alacsonyabb, akkor inkább a tengeri halakat érdemes előtérbe helyezni.

A cikk forrása: Táplálkozás-Beállítás™

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások